lørdag den 23. februar 2013

Macarons

Hjemmelavet chokolade macarons

I dag har jeg selv bagt chokolade macarons og i for da også lige opskriften!


Ingredienser

Fyld :
100 gram chokolade, 70%
3/4 dl fløde
25 gram smør

Det våde:
80 g æggehvider (ca. 3 stk)
20 g sukker

Det tørre:
200 g flormelis
100 g mandelmel
15 g kakao


Fremgangsmåde

Fyld
Ganachen skal nå at blive kold inden den kan piskes til skum. 
Derfor skal den laves først.
Hak chokoladen fint.
Kom chokolade, smør og fløde i en skål. 
Helst en metalskål.
Smelt blandingen i skålen i et varmt vandbad. 
Bare brug vand fra den varme hane, det plejer at være fint.
Rør det sammen til en ensartet creme.
Stil det på køl indtil det er helt koldt og mere stift. 
Gerne natten over. Helst et par timer.
Pisk det til en så let skum som du har lyst til lige inden det skal imellem to bunde.

Bundene
Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret. 
Skal kunne vendes på hovedet men ikke mere end det. 
Skal ikke være fuldstændigt stift.
Bland alle det tørre ingredienser og kør dem sammen igennem en sigte. 
Det er vigtigt at undgå klumper.
Bland det våde og det tørre med et en skraber eller et piskeris. 
Bland dem godt.
Kom dejen i en frysepose og klip et ca ½-1 cm hul i den.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Hold fryseposen stille ca. ½ cm over bagepapiret og sprøjt flade cirker ud. 
Du skal ikke bevæge posen i nogen retning. 
De skal blive ca. 4 cm store cirkler blot ved at blive presset ud af fryseposen.
Når du holder posen tæt på bagepapiret presser du samtidig makronerne lidt flade. 
Det gør dem pænere.

Tænd ovnen på 160° (varmluft).
Lad dem hvile 20-30 minutter indtil de får et "skin" der ikke klistrer
fast til fingrene ved en let berøring.
Bages ca. 15 minutter, måske lidt mindre.
Fjern dem fra bagepapiret ved at køre en tynd kniv hurtigt under 
dem imens de stadigvæk er lune.
Lad dem køle af og skrab så en god teskefuld ganache creme på den ene bund, 
og pres den anden bund fast på.


5 kommentarer:

  1. De smagte utrolig godt, søde! Har tænkt på selv at skulle lave dem en dag<3 Det ville være rigtig fedt hvis du lagde nogle flere opskrifter op, fra nogle af de gode kager du har lavet før<3før
    - Xoxo

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Line! :-) Hvis jeg laver flere vil jeg helt også ligge dem ind!

      Slet
  2. hvor mange macarons kommer der til at være? :-)

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet